Sisustussuunnittelu / Espoo

Länsimetron projektitoimisto

Länsimetron kakkosvaiheen rakentamisessa otettiin käyttöön big room –malli, joka tarkoittaa projektin eri osapuolten työskentelyä yhteisissä tiloissa yhteisillä pelisäännöillä. Länsimetro Oy, konsultit, suunnittelijat ja viranomaiset saivat työpisteet samasta toimistosta ja kilometrien pituiset sähköpostiketjut loppuivat.

Big roomissa on työtilat 130 ihmiselle, erikokoisia ja yhdisteltäviä neuvotteluhuoneita, pienryhmähuoneita, taukotilat sekä projektin ja yhteistyön seuraamiseen tarkoitettu tilannehuone.

Vanhojen toimitilojen irtokalusteista hyödynnettiin kaikki mahdolliset. Myös suurin osa vanhoista alakatoista ja valaisimista säilytettiin. Nämä elementit jätettiin taka-alalle uusilla voimakkaammilla väreillä ja selkeällä järjestyksellä, jotta saatiin raikas nykyaikaisen toimiston ja Länsimetron ilme.

Projektiyhdistys ry järjestää vuosittain kilpailun vuoden projektiteosta. 2018 yhdistys valitsi kaksi voittajaa: Suomenlinnan merenalaisen tunnelin peruskorjauksen allianssimallilla sekä Länsimetro-projektin kakkosvaiheen big room -toimintamallin.

Valmistunut

2017

Asiakas

Länsimetro Oy

Yleistiedot

1 500 m²

Valikko